De første bildene fra James Webb med Håkon Dahle

Helt siden James Webb ble skutt opp 25. desember 2021, har man ventet på de første bildene fra dette teleskopet til 10 milliarder dollar. Den 12. juli 2022 slapp NASA endelig de aller første bildene, og disse viser den utrolige kapasiteten til teleskopet. Bildene forteller oss om det tidlige universet, atmosfæren til exoplaneter og galaksekollisjoner, med en detaljgrad menneskeheten aldri før har sett.

Jeg har tatt turen til Universitetsbiblioteket ved UiO og snakket med Håkon Dahle, som er den eneste nordmannen som har fått tilgang til å ta bilder med teleskopet. Han forteller oss hva de første bildene forteller oss.

Bilde 1 – Deep Field
Bilde 2 – Southern Field Nebula
Bilde 3 – Stephans Quintet
Bilde 4 – Cosmic Cliff

Kilder: NASA og Webbtelescope.org.

Artikkelbilde er hentet fra NASA.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *